1. صفحه اصلی
  2. /
  3. تحلیل ها
  4. /
  5. مقالات
  6. /
  7. سهام عدالت متوفیان

سهام عدالت متوفیان

سهام عدالت یکی از سیاست‌های حمایتی و اقتصادی دولت از اقشار مختلف جامعه است. این طرح از دولت نهم آغاز شد و به عنوان نوعی یارانه به وسیله شرکت‌های تعاونی استانی به متقاضیان اختصاص یافت.

طی این سال‌ها، بسیاری از صاحبان سهام عدالت فوت کردند و سهام آنها بلاتکلیف مانده است. با توجه به ارزش روز سهام عدالت بسیاری از وراث افراد متوفی تصمیم دارند این دارایی را انتقال دهند.

 

استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی

سامانه استعلام سهام عدالت به نشانی https://sahamedalat.ir/برای اطلاع از تخصیص سهام عدالت و میزان دارایی هر شخص پایه‌ ریزی شده است.

 

برای کل روال تنها 4مرحله نیاز است

که الزام است تمامی مراحل را طی کنید تا مراحل ثبت نام تکمیل گردد.

1-وارد لینک https://crm.bazarnema.com/ref/16214 شوید و اطلاعات خواسته شده را تکمیل نمایید.

در ابتدا شماره تلفن خود را وارد کرده و سپس کد دریافتی ارسال شده درتلفن همراه خود را درج نمایید

سپس اطلاعات خواسته شده را تکمیل نماییند

سپس دکمه تکمیل اطلاعات را بزنید .

2-بعد از اتمام مراحل بالا وارد لینک https://registration.rabin.ir/signup?branch=najaf-abadشوید و اطلاعات خواسته شده هم تکمیل نمایید.

کد ملی و شماره همراه خود را وارد کنید.در مراحل ثبت نام 3پیامک حاوی کد یکبارمصرف برای شما ارسال میگردد پس از طی کردن این مراحل پیامک حاوی نام کاربری و رمز عبور برای شما ارسال میگردد.

 

 

3-انتقال سهام عدالت متوفیان

متقاضی انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث می‌بایست پس از ورود به درگاه ذی‌نفعان بازار سرمایه به نشانیhttps://ddn.csdiran.irدر ابتدا با وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذی‌نفعان، نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرارسیده است یا خیر اطلاع حاصل کنند.

انتقال سهام عدالت متوفیان

  1. تشکیل پرونده وپیگیری پرونده از طریق درگاه یکپارچه

در بانک‌های «ملی، ملت، پارسیان و تجارت»مراجعه کنید. مدارک لازم از وراث دریافت می‌شود و پرونده تشکیل می‌شود.

پس از تشکیل پرونده، وراث می‌توانند از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه، وضعیت پرونده خود را پیگیری کنند.

 

  1.  تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی.

  2.  ‌اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیین شده در گواهی حصر وراثت. (رسید متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی دارای مهر سازمان ثبت احوال، به عنوان جایگزین کارت ملی قابل قبول است)

  3. در صورتی که شرایط زیر برقرار باشد، ارائه تمامی صفحات شناسنامه متوفی و وراث الزامی است :

  • الف) مادر فرد متوفی جزو وراث باشد.

  • ب) فرد متوفی یا وراث، نام یا نام خانوادگی خود را تغییر داده باشند.

  • ج) در صورتی که فرد متوفی، تعدد زوجین داشتند.

 

  ‌4.اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی. ( لازم به ذکر است در صورتی که مادر در عداد وراث باشــد، با توجه به بند ب ماده 892 قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است.)
  5.در صورتی که متوفی دارای وصیت‌نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت‌نامه نیز ضروری است.

6. ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی پرداخت مالیات بر ارث مندرج بر سهام عدالت ضروری است. چرا که مطابق تبصره سه ماده دو آیین‌نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت، تقسیم سهام عدالت متوفیانی که تاریخ فوت آن‌ها بعد از تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ باشد، منوط به پرداخت مالیات بر ارث است.

7.گواهی فوت

 

سوالات متداول

خیر،تا زمانی که پرونده تشکیل نشده باشد، مراجعه به شعب کارگزاری تأثیری در دریافت سهام عدالت ندارد.

اشخاصی که زمانبندی جهت تشکیل پرونده سهام عدالت متوفی گذشته چکار باید کنند ؟

اگر زمانبندی تشکیل پرونده سهام عدالت متوفی گذشته است، نگران نباشید. شما می‌توانید با مراجعه به سامانه سهام عدالت به نشانی  و یا سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) به نشانی https://www.sejam.ir/ نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنید.

 

  • ورود به سامانه:

    ابتدا به یکی از سامانه‌های سهام عدالت یا سجام با استفاده از کد ملی و رمز عبور خود وارد شوید.

  • انتخاب بخش مربوط به سهام عدالت متوفی:

    پس از ورود به سامانه، به بخش مربوط به سهام عدالت متوفی مراجعه کنید.

  • مشاهده وضعیت پرونده:

    در این بخش می‌توانید وضعیت پرونده سهام عدالت متوفی را مشاهده کنید.

  • پیگیری:

    اگر زمانبندی تشکیل پرونده گذشته است، می‌توانید با استفاده از سامانه‌های مذکور نسبت به پیگیری موضوع و دریافت اطلاعات بیشتر اقدام کنید

  • تماس با مرکز تماس سهام عدالت:

    می‌توانید با شماره 1569 تماس گرفته و از وضعیت پرونده سهام عدالت متوفی خود مطلع شوید.

تاکنون فرایند دریافت سود سهام عدالت متوفیان از طرف شرکت سپرده‌گذاری مشخص نشده است و تنها اصل سهام عدالتی که آزادسازی آن‌ها به روش غیرمستقیم بوده، قابل انتقال به وراث است.

خیر، تنها شعب کارگزاری‌های منتخب در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه می‌توانند سهام عدالت متوفیان را به وراث انتقال دهند.
ارزش سهام عدالت متوفیان بسته به نوع سهامی که داشته‌اند، متفاوت است و با نوسانات روزانه قیمت در بازار بورس، این مبلغ تغییر می‌یابد.
آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *