رابین تریدر یک سامانه جامع معاملاتی در بورس ایران است که بسیاری از خدمات خود شامل تمام اخبارها، پیامها، دسترسی به ابزارهای تکنیکال را بدون ثبتنام و بهصورت کاملا رایگان در اختیار تمامی هموطنان قرار داده است و از این حیث تنها سامانه موجود در ایران میباشد. در این ویدئوها سعی داریم تا بهصورت کامل نحوه کار با بخشهای مختلف آن را به علاقهمندان بازار سرمایه، آموزش دهیم
تصویر بالا سامانه معاملاتی رابینtrader.rabin.irاست که برای وارد شدن به حساب کاربری برروی گزینه
ورود که در سمت چپ و بالای صفحه، به رنگ آبی است، کلیک میکنیم.
امکاناتی در سامانه رابین تریدر که نیاز به لاگین ندارد:
نقشه بازار همراه با فیلترهای آن، اخبار روز بازار سرمایه، چارت تکنیکال رایگان همراه با تمامی ابزارها، جستجو نماد
و صنعتها، نمای بازار دیده بان لیست شرکتهای
هم گروه هر نماد، نمایش عمق بازار و حجم خریدار و فروشنده، اطلاعات کلیدی نمادها، اطلاعیهها، پیامهای ناظر،
شاخص کل و اطلاعات شاخصهای دیگر، پشتیبانی 24ساعته آنلاین، امکان تغییر مود (تم روشن و تیره) و .
پس از کلیک کردن برروی گزینه ورود پنجره بالا برای ما نمایش داده میشود که به ترتیب ابتدا باید:
• نام کاربری یا کد ملی که از طریق پیامک توسط کارگزاری برای شما ارسال شده است. • رمز عبور که از طریق کارگزاری برای شما ارسال شده است.
• در آخر نیز کد امنیتی که از شما خواسته شده را وارد کنید. لازم به ذکر است که مرحله توضیح داده شده در بالا برای ورود با رمز ثابت است، اگر تمایل دارید برای ورود به حساب کاربری خود از رمز دوعاملی SMSاستفاده کنید، ابتدا وارد حساب کاربری خود شده و در قسمت تنظیمات تیک ورود با رمز دو عاملی را فعال کنید.
اگر رمز عبور خود را به خاطر نمیآورید، با زدن گزینه فراموشی رمز که با رنگ زرد مشخص شده است میتوانید آن را بازیابی و سپس با رمز عبور جدید وارد سامانه رابین تریدر شوید.
نکته: هرگز نام کاربری و رمز عبور خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
نکته: پس از اتمام کار بر روی دکمه خروج کلیک نمایید
همانطور که مشاهده میکنید تصویر بالا، سامانه معاملاتی رابین تریدر میباشد که به هشت بخش تقسیم شده است، در ادامه برای هر بخش توضیحات کاملی داده شده است.
1-بخش اول: منو بار
2-بخش دوم: منو کاربردی
3-بخش سوم: پنجره پرتفوی و دیدهبان
4-بخش چهارم: پیامهای ناظر
5-بخش پنجم: پنجره معاملات
6-بخش ششم: چارت پیشرفته
7-بخش هفتم: پنجره سفارشات
8-بخش هشتم: ارزش کل پرتفوی
در سمت چپ حساب کاربری خود همانطور که در تصویر مشاهده میکنید پروفایل شما قراردارد که با کلیک برروی آن پنجرهایی که با نوار قرمز مشخص شده است برای شما نمایش داده میشود که به ترتیب شامل:
1-پروفایل من 2-تغییر رمز عبور 3-تنظیمات4-خروج
1-پروفایل من
با کلیک بر روی این گزینه، پنجرهای برای شما به شما باز خواهد شد داده خواهد، که شامل اطلاعات شخصی، مدارک شناسایی، دستگاههای فعال، حسابهای بورسی، حسابهای بانکی، تنظیمات، امنیت میباشد.
1-اطلاعات شخصی: در این قسمت میتوانید اطلاعات خود را مانند نام کاربری، کد ملی و… مشاهده کنید و میتوانید نام کاربری خود را تغییر دهید و در سطر آخر آن ایمیل خود را اضافه نمایید.
2-مدارک شناسایی: در این قسمت بایستی مدارک خواسته شده را بارگزاری نمایید و صبر کنید تا تایید شود،که این فرایند 72ساعت کاری زمان میبرد.
3- دستگاههای فعال: در این قسمت میتوانید دستگاههای فعال روی حساب کاربری خود را مشاهده نمایید.
4-حسابهای بورسی: با کلیک بر روی این گزینه تعداد حسابهای بورسی خود را مشاهده کنید.
5-حسابهای بانکی: در این قسمت میتوانید اطلاعات بانکی خود را مشاهده کنید و همچنین شماره حساب جدید نیز اضافه نمایید.
6-تنظیمات: با کلیک بر روی گزینه تنظیمات ویژگی هایی را برای حساب خود فعال کنید مانند دریافت اعلان
تایید سفارش و یا محاسبه سود و زیان بر حسب قیمت پایانه، در این بخش میتوانید کلیدهاب میانبر خود را فعال کنید.
7-امنیت: در بخش میتوانید رمز عبور خود را تغییر دهید یا نسبت به فعال سازی رمز 2عاملی خود اقدام کنید
همانطور که مشاهده میکنید در نوار بالا سمت چپ، نام شما قابل مشاهده است. گزینه بعدی، قدرت خرید شما را نشان میدهد که با کلیک، تصویر زیر به شما نمایش داده خواهد شد:
1-پرتفوی: مجموع داراییهای مالی نظیر سهام، اوراق قرضه و صندوقهای سرمایهگذاری که توسط شما خریداری شده است.
2-مانده مشتری: دارایی یا وجه نقد موجود در حساب کاربری شما که به واسطه آن میتوانید معامله انجام دهید.
3-دارایی خالص: کل دارایی شما اعم از سهام، وجه نقد، صندوق، که نزد کارگزاری است.
4-بلوکه شده: هنگامی که شما سفارش خرید میگذارید تا وقتی که خرید صورت نگرفته یا حذف نشده، وجه مورد نظر از قدرت خرید ما کسر و به صورت بلوکه شد قرار میگیرد.
5-سقف اعتبار: حداکثر اعتباری است که کارگزاری برای مشتریان خود میتواند اختصاص دهد.
6-اعتبار باقی مانده: مقدار اعتبار موجود در پرتفوی است که میتوانید با آن خرید و فروش کنید.
7-مانده :t+1 / t+2در ادامه توضیح داده خواهد شد
در تصویر بالا وضعیت نماد به ما نمایش داده میشود که شامل سه حالت است:
پیش گشایش، باز، بسته پیش گشایش: از ساعت 8:45تا ساعت 9:00است که در این بازه زمانی امکان ثبت، ویرایش و حذف سفارش وجود دارد. بازار باز : از ساعت 9:00تا ساعت 12:30است که امکان انجام معاملات در این وضعیت وجود دارد. بازار بسته: از ساعت 12:30تا ساعت 8:45روز معاملاتی بعد، بازار در وضعیت بسته قرار دارد. و در سمت راست آن، تاریخ و ساعت به ما نمایش داده میشود.
مانده :t+1 / t+2
T+1و T+2تعداد روزهایی را نشان میدهد که پس از آن، تسویه انجام میشود. برای مثال برای تسویه معاملات سهام بورس، دو روز کاری t+2زمان لازم است، یعنی پس از دو روز کاری (شنبه الی چهارشنبه) امکان برداشت پول از حساب وجود دارد. در مورد صندوق درآمد ثابت، این روند یک روز کاریt+1زمان میبرد. توجه داشته باشید که زمان تسویه در مورد صندوقهای مبتنی بر صدور و ابطال کاملا متفاوت است. در مورد این صندوقها فرایند تسویه و واریز وجه به حساب سرمایهگذار، بازهای در حدود سه تا هفت روز کاری را در بر میگیرد.
چرا باید به زمان تسویه معاملات دقت کنیم؟ تاریخ تسویه معاملات در چند حالت اهمیت بسیاری دارد:
1-زمانی که قصد داشته باشید مبلغ حاصل از فروش را از حساب خود برداشت کنید.
2-زمانی که بخواهید اعتبار معاملاتی که از کارگزاری دریافت کردهاید را با فروش سهم، اوراق و یا واحدهای صندوق سرمایهگذاری، تسویه کنید.
3-زمانی که بخواهید ابزارهای مالی یا اوراق بهادار را به یکدیگر تبدیل کنید؛ مثلا سهام بفروشید و صندوق
درآمد ثابت بخرید.
آیکون مخفی کردن اطلاعات
با استفاده از آیکون فلش که با پیکان مشکی رنگ مشخص شده است میتوانید اطلاعات خود را مخفی کنید
تصویر زیر شاخص کل را نشان میدهد. این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت و سود سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس است. به عبارت دیگر تغییرات شاخص کل بیانگر میانگین بازدهی سرمایهگذاران در بورس میباشد.
با کلیک کردن بر روی آیکون کندل کنار هر شاخص که با پیکان مشکی رنگ مشخص شده است، چارت تکنیکال مربوط به آن شاخص نمایش داده میشود
شاخص کل: شاخص کل قیمت در بورس اوراق بهادار که به اختصار آن را شاخص کل میگویند، نشاندهنده تغییرات سطح عمومی قیمتها در کل بازار است و میانگین افزایش یا کاهش قیمت سهام در بازار را بیان میکند. شاخص کل، میزان سود نقدی پرداختی به سهامداران را نشان نمیدهد. به عنوان مثال وقتی گفته میشود شاخص کل 40درصد رشد کرده است، یعنی میانگین قیمت سهام شرکتهای بورسی به میزان 40درصد نسبت به سال پایه، افزایش پیدا کرده است. در نظر داشته باشید که شاخص کل به صورت لحظهای در سایت شرکت مدیریت فناوری بورس به نشانی www.tsetmc.comقابل بررسی و مشاهده است.
شاخص کل فرابورس: شاخص کل فرابورس ایران، عددی است که نشان دهنده میانگین وزنی قیمت سهام و بازدهی سالانه شرکتهای موجود در بازار اول و دوم فرابورس است.
شاخص کل (هم وزن) : در شاخص کل هم وزن شرکتهای پذیرفته شده در بورس با وزنی برابر، در محاسبه شاخص کل سهیم هستند. بنابرین نوسانات مثبت و منفی شرکتهای کوچیک به اندازه نوسان مثبت و منفی شرکتهای بزرگ در این شاخص تاثیرگذار است.
شاخص 50شرکت فعالتر : سازمان بورس و اوراق بهادار هر سه ماه یک بار فهرستی از 50شرکتی که بیشترین میزان نقدشوندگی را دارند منتشر میکند. بدین مفهوم که خرید و فروش سهام آنها آسانتر و سریعتر است. این شاخص سطح عمومی قیمت سهام 50شرکت بزرگ را نشان میدهد.
شاخص صنعت: شاخص صنعت Industrial Indexنشاندهنده میانگین تغییرات قیمت سهام شرکتهای فعال در بخش صنعت است.
شاخص قیمت 50شرکت: این شاخص تغییرات سطح عمومی قیمت سهام آن 50شرکتی را به نمایش میگذارد که سهام نقدشوندهتری دارند. در این شاخص تعداد سهام منتشر شده توسط شرکتها دارای اهمیت است.
شاخص 30شرکت بزرگ: شاخص 30شرکت بزرگ، تغییرات سطح عمومی قیمت سهام 30شرکت بزرگ بورسی را نشان میدهد. این 30شرکت از بین 100شرکت بزرگ بورس تهران انتخاب میشوند. در فرآیند انتخاب این شرکتها باید حداقل 3ماه از پذیرش و معامله آنها در بورس سپری شده باشد.
شاخص قیمت: این شاخص بیانگر روند عمومی تغییر قیمت سهام همه شرکتهای پذیرفته در بورس اوراق بهادار است که برخلاف شاخص کل، سود تقسیمی شرکتها در این شاخص لحاظ نمیشود
در کادر بالای صفحه و سمت راست سامانه، چهار گزینه وجود دارد که در تصویر بالا مشاهده میکنید به ترتیب از راست به چپ شامل موارد زیر است.
1-معاملات 2-درخواست ها 3-اطلاعات بازار 4-گزارشات
بخش معاملات شامل قسمتهای مختلفی ازجمله خرید و فروش سهام، جستجو نماد و صنعتها، اطلاعات کلیدی مربوط به هر نماد و گزارش بازده سهام در بازههای زمانی مختلف، پرتفوی لحظهای، دیده بان، چارت تکنیکال و ابزارهای آن، سفارشات و معاملات و گردش حساب را نمایش میدهد.
بخش دیده بان: دیده بان ابزاری برای طبقه بندی وجستجوی نماد با سرعت بالا میباشد که در سامانه معاملاتی هوشمند رابین تریدر وجود دارد. در
قسمت دیده بان میتوانید سهم های مورد نظر خودرا اضافه کرده و دسترسی راحتتری به آنها داشته باشید و لازم به ذکر است که میتوانید چندین دیده بان با اسامی دلخواه ساخته که با کادر سبز
نشان داده شده است
درخواست ها:گزینه بعدی درخواستها، میباشد که با کلیک بر روی این گزینه، پنجره پایین که با کادر قرمز برای شما مشخص شده است نمایش داده میشود که شامل قسمتهای زیر است:
واریز وجه – آنی| واریز وجه – فیش واریزی | برداشت وجه | انتقال وجه والد(قیم) به فرزند | سفارش آفلاین | اعتبار | برداشت وجه| اعتبار | تغییر ناظر
واریز وجه – آنی:با کلیک بر روی گزینه واریز وجه آنی، پنجره آن برای شما باز شده که ابتدا مبلغ مورد نظر خود را نوشته و درگاه بانکی را انتخاب و در آخر گزینه پرداخت را کلیک میکنید
واریز وجه- فیش واریزی:
با کلیک بر روی این گزینه وارد پنجره واریز وجه آفلاین میشوید، ابتدا مبلغ مورد نظر را وارد و سپس نوع واریز، شماره حساب و همچنین شماره فیش را بارگزاری و در آخر گزینه تایید را کلیک کنید
برداشت وجه:
با کلیک بر روی گزینه برداشت وجه، پنجره آن برای شما باز میشود که ابتدا مبلغ درخواستی را وارد کرده، سپس حساب بانکی خود و در آخر گزینه ثبت درخواست را کلیک میکنید
برداشت وجه – آنی:
در کارگزاری رابین این امکان فراهم شده است که مشتریان میتوانند مبالغی را که از زمان حداقل مورد نیازش گذشته است را به صورت آنی تسویه کند. برای مثال فرض کنید شما امروز 100میلیون تومان سهم فروختهاید، اگر پس از فروش سهام خود، درخواست تسویه ارسال کنید، باتوجه به اینکه فروش سهام تحت قانون T+2است، حداقل 2 روزکاری بعد را به شما پیشنهاد میدهد تا در یکی از روزهایی که شما انتخاب میکنید وجه به حساب شما واریز شود. اما درصورتی که شما یک معاملهگر هستید که در بازار سرمایه خرید و فروشهای زیادی را انجام میدهید و این مبلغ را در طول 2روز در سامانه خود نگه داشته و هیچ معامله ی خریدی با آن ثبت نکرده باشید، پس از گذشت 2روز شما در هرساعت از شبانه روز میتوانید درخواست تسویه آنی را ارسال تا وجه به حساب شما واریز شود
انتقال وجه والد (قیم) به فرزند:
با کلیک بر روی این گزینه میتوانید حساب فرزند خود یا فردی که قیم او شما هستید را از حساب کاربری خود شارژ نمایید که این فرایند بلافاصله و سریع انجام میشود
سفارش آفلاین:
با کلیک بر روی این گزینه پنجره سفارش آفلاین برای شما باز خواهد شد. حال ابتدا نماد مورد نظر خود را انتخاب و سپس تعداد، سرمایه مورد نیاز، نوع معامله – خرید یا فروش -، سقف قیمتی مجاز آن، و در آخر که تاریخ اعتبار میباشد را مشخص میکنید که تا چه مدت زمانی سفارش آفلاین شما معتبر باشد. سپس در نهایت گزینه ثبت سفارش را کلیک میکنید
درخواست عرضه اولیه:
با کلیک بر روی این گزینه، پنجره درخواست عرضه اولیه برای شما باز میشود که ابتدا نماد معرفی شده را انتخاب و تعداد درخواستی خود را مشخص میکنید، حال قیمت مد نظر خود را در بازه قیمتی مشخص، که از طرف ناظر بازار تثبیت شده است را وارد و در آخر گزینه ثبت درخواست را میزنید
عرضه اولیه چیست ؟
عرضه شدن سهام یک شرکت برای اولینبار در بورس یا فرابورس را عرضه اولیه IPOمینامند. عرضه سهام در تاریخی که از قبل مشخص شده، انجام و سرمایهگذاران میتوانند برای خرید آنها در ساعات مشخص شده اقدام به ثبت سفارش کنند. عرضه اولیه سهام شرکتها، یکی از گزینههای جذاب برای سرمایهگذاران، به ویژه افراد تازه وارد در بورس به شمار میرود. سهامی که در عرضه اولیه به فروش میرسد، در بیشتر مواقع سودآور هستند و همین دلیل باعث شده که این عرضهها طرفداران زیادی داشته باشد
اعتبار
با کلیک بر روی گزینه اعتبار، پنجره درخواست اعتبار برای شما باز میشود. ابتدا مبلغ مورد نظر خود را بهعنوان اعتبار ثبت و شرح آن را یادداشت کرده. سپس در آخر، گزینه ثبت درخواست را کلیک بکنید. در قسمت پایین پنجره، درخواستهایی را که قبلا ثبت کردهاید بههمراه وضعیت آنها برای شما مشخص شده است
اعتبار چیست؟
اعتبار یکی از خدمات ویژه کارگزاریها به مشتریان خود است که در واقع وامی میباشد که کارگزار بر اساس دستورالعمل سازمان بورس و اوراق بهادار، طی قراردادی به مشتری تخصیص میدهد. مشتریان نیز برای انجام معاملات خود با هدف کسب سود بیشتر، به دریافت آن اقدام مینمایند
تغییر ناظر
با کلیک بر روی گزینه تغییر ناظر وارد پنجره آن شده که ابتدا باید نماد مورد نظر خود ر،ا جستجو و در آخر گزینه ثبت درخواست که با کادر قرمز برای شما مشخص شده است را کلیک کنید. از قسمت پایین پنجره میتوانید در خواستهای ثبت شده خود را مشاهده کنید
تغییر ناظر چیست؟
خروج دارایی خود از کارگزاری حال حاضر و انتقال آن به کارگزاری جدید، میباشد
اطلاعات بازار
گزینه بعدی، اطلاعات بازار است که با کلیک بر روی این گزینه پنجره پایین که با کادر قرمز برای شما مشخص شده نمایش داده میشود که شامل قسمتهای زیر میباشد:
نقشه بازار | نمای بازر | تکنیکال | دیده بان
نقشه بازار:
با کلیک بر روی گزینه نقشه بازار همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، کل نقشه بازار برای شما نمایش داده میشود. در نقشه بازار سامانه هوشمند رابین، پنج نوع فیلتر در نظر گرفته شده که با کادر قرمز مشخص میباشد، این پنج نوع فیلتر به ترتیب: 1-دارایی 2-بازار 3-دسته بندی 4-بازار بر اساس 5-بازه زمانی است
گزینه بعدی از قسمت اطلاعات بازار، نمای بازار میباشد که باپیکان مشکی نماییش داده شده اسن در تصویر زیر با کلیک بر روی آن، دو تصویر پایین برای شما به نمایش در میآید
توضیحات 11قسمت بندی بالا به ترتیب:
1-قسمت اول نمودار ، حجم معاملات و ارزش معاملات بورس را به شما نشان میدهد، در محور Xیا افقی تاریخ و در محور Yیا عمودی ارزش معامله یا حجم میباشد
حجم معاملات چیست؟
به تعداد معاملات خرید و فروشی که در یک بازه زمانی بر روی یک سهم انجام میگیرد، حجم معاملات آن سهم و به تعداد معاملات خیرد و فروش کل سهام موجود در بازار در یک بازه زمانی، حجم معاملات بازار گفته میشود
2- قسمت دوم، شاخص کل و تعداد معاملات بورس را نشان میدهد که در محور Xیا افقی تاریخ و در محور Yیا عمودی شاخص کل یا تعداد معاملات بورس را نشان میدهد.
شاخص کل چیست؟
شاخص کل یا ،TEDPIXدر بین شاخص های مختلف بورس، پرکاربردترین آنهرا به حساب می آید. این شاخص که به عنوان معیاری برای سنجش نحوه عملکرد کلی بازار سهام به کار میرود، از تقسیم ارزش جاری بربازار سهام در زمان موردنظر به ارزش جاری بازار سهام در سال پایه و ضررب حاصل در 100 به دست می آید.
3-این جدول به شما بیشترین معاملات روز جاری را نشران میدهد که به طور مثال در جدول صفحه ،37بانک دی بیشترین حجم سفارشات را داشته است. علاوه براین، این جدول به شما 10سهمی که بیشترین حجم سفارشات را داشته است نشان میدهد.
4- این جدول به شما بیشترین تاثیر سهام در شاخص را نشان میدهد.
تاثیر در شاخص چیست؟ زمانی که تورم بسیار بالا باشد، در نتیجه آن، قدرت و توان خرید افراد کم خواهد شد، در این زمان، فروش و ارائه خدمات از سوی شرکتها کاهش پیدا میکند و این به این معنی است که سود هر سهم نیز کاهش پیدا خواهد کرد. البته قابل ذکر میباشد هنگامی که بهره قابل تصور و کاملاً واقعی از مقدار پیشبینی شده کمتر شود، قیمت سهام نیز کاهش پیدا خواهد کرد و این کاهش قابل نمایش، در سهام و سودهایی که بین صاحبان، قابل تقسیم میباشد، سبب میشود تا شاخص کل بورس هم روندی نزولی بهخود بگیرد.
زمانی که تورم پایین و نوسانها نیز کم شوند، سبب میشود تا علاقه و تمایل اشخاص برای خرید بسیار بالا برود و راغب هستند تا مقدار خرید بیشتری را انجام دهند و این موضوع سبب خواهد شد تا تولید کنندهها، تولیداتشان را افزایش و در زمان کمی انبارهایشان را خالی کنند که در نهایت ارزش بازارشان بیشتر و در نهایت سرمایه قابل توجهی را کسب خواهند کرد.
5-این جدول به شما، 10عدد از پرسودترین سهام روز جاری را نشان میدهد.
6-این جدول به شما، 10عدد از ضررده ترین سهام روز جاری را نشان میدهد.
7-این جدول خروج پولهای حقوقی از سهام را نشان میدهد که برای تغییر دادن آن روی گزینه سهم که با پیکان مشکی رنگ نشان داده شده است کلیک کنید. برای مثال در تصویر روبه رو 10عدد نماد صنعتی که در روز جاری بیشترین خروج پول را داشته اند را به شما نمایش میدهد
این جدول خروج پولهای حقیقی از سهام را نشان میدهد که برای تغییر دادن آن روی گزینه صنعت که با پیکان مشکی نشان داده شده است، کلیک کنید. برای مثال در تصویر رو 10عدد سهم که در روز جاری بیشترین خروج پول را داشته اند را به شما نمایش میدهد.
9-این جدول ورود پولهای حقیقی از سهام، را نشان میدهد که برای تغییر دادن آن روی گزینه صنعت که با پیکان مشکی نشان داده شده است کلیک کنید. برای مثال در تصویر روبه رو 10عدد سهم که در روز جاری بیشترین ورود پول را داشتند را به شما نمایش میدهد.
10-این جدول ورود پولهای حقیقی از سهام را نشان میدهد که برای تغییر دادن آن روی گزینه صنعت که با پیکان مشکی نشان داده شده است کلیک کنید. برای مثال در تصویر روبه رو 10عدد سهم که در روز جاری بیشترین ورود پول را داشتند را به شما نمایش میدهد
نمودار ارزش معاملات بر اساس حقیقی / حقوقی
این نمودار به شما بیشترین ارزش معاملات را نشران میدهد که محور Xیا افقی آن بازه زمانی یا تاریخ و محور Yیا عمودی آن ارزش معامله را نشان میدهد که در تصویر بالا مشاهده میکنید. با نگه داشتن موس روی ناحیه قرمز مقدار حقوقی و با نگه داشتن موس روی ناحیه سبز مقدار حقیقی را نشان خواهد داد
گزینه بعدی از قسمت اطلاعات بازار، تکنیکال میباشد که با پیکان مشکی نمایش داده شده است در تصویر بالا با کلیک بر روی گزینه تکنیکال، تصویر پایین برای شما به نمایش درخواهد آمد.
تحلیل تکنیکال یا تحلیل تکنیکیTechnical Analysisروشی برای پیشبینی قیمت در بازار، براساس مطالعه و بررسی تاریخچه قیمت و حجم معاملات است.
با استفاده از نوار سمت چرپ میتوانید از تمام ابزارهای تکنیکالی استفاده کنید که با پیکان قرمز نمایش داده شده است. نوار بالا نیزکه با پیکان آبی نمایش داده شده است ابزارهای کمکی شما میباشد مانند تایمبندی معاملات، اندیکاتورها و غیره
نوار سمت چپ صفحه:ابزارکانالها
هنگامی که روند یک سهم، بین 2خط موازی پیش برود، میتوان برای آن یک کانال درنظرگرفت. با استفاده از ابزار فوق میشود انواع کانالها را به صورت خط روند، کانال موازی و کانالهای دلخواه ترسیم نمود
ابزار فیبوناچی :
شامل ابزاری از مجموعه ی سی اعداد فیبوناچی است که از مجموع عدد فعلی با عدد قبلی حاصل میشود. اما خاصیت بسیار مهم دنباله فیبوناچری این است که خارج قسمت تقسیم هر عدد به عدد قبلی خود برابر عدد 1/618است
ابزار شکلی :
ترسیم انواع اشکال به صورت دایره، بیضی، مربع و مستطیل بر اساس نیاز
نوشتن متن :
امکان نوشتن متن یا جمله دلخواه بر روی نمودار با استفاده از ابزار فوق فراهم خواهد بود
دیده بان:
ابزاری برای طبقه بندی و جستجوی نماد با سرعت بالا است که در رابین تریدر نسخه جدید وجود دارد. در قسمت دیده بان میتوانید سهمهای مورد نظر خود را اضافه و دسترسی راحتتری به آنها داشته باشید. با کلیک بر روی این گزینه تصویر پایین را مشاهده میکنید
گزارشات:
در این قسمت، کاربر قابلیت دریافت گزارشهای مختلف مربوط، به سفارشها، گردش حساب، محدودیتها و درخواستها را دارا میباشد. با کلیک بر روی منوی گزارشات، پنجرهای برای شما باز خواهد شد که با پیکان قرمز رنگ نمایش داده شده است
گردش حساب، تاریخچه سفارشات، تاریخچه معاملات، پرتفوی سپرده گذاری
گردش حساب:
با کلیک بر روی گردش حساب، کاربر میتواند کلیه گزارشهای گردش حساب خود را مشاهده و امکان انتخاب جزئیات گردش حساب و تاریخ گردش حساب خود داشته باشد. همچنین قابلیت دریافت خروجیهای متداول مانند اکسل و csvنیز فراهم است
فیلتر بازه تاریخ :
با فیلتر تاریخ، شما میتواند آخرین گزارش گردش حساب خود را در بازهی دلخواه خود مشاهده کنید
تاریخچه سفارشات:
با کلیک بر روی تاریخچه حساب، کاربر میتواند کلیه گزارشهای گردش حساب خود را مشاهده و امکان انتخاب جزئیات گردش حساب و تاریخ گردش حساب خود را داشته باشد. همچنین قابلیت دریافت خروجیهای متداول مانند اکسل و ،csvنیز فراهم است. با فیلتر تاریخ، شما میتوانید آخرین گزارش سفارشات خود را در بازهی دلخواه خود مشاهده کنید
تاریخچه معاملات:
با کلیک بر روی تایخچه معاملات، کاربر میتواند کلیه معاملات خود را مشاهده نماید، همچنین امکان انتخاب جزئیات و تاریخ معاملات نیز وجود دارد. علاوه براین، قابلیت دریافت خروجیهای متداول مانند اکسل، ،csvنیز فراهم است. برا فیلتر تاریخ، شما میتوانید آخرین تاریخچه معاملات را در بازهی دلخواه خود را مشاهده کنید.
با استفاده از کادر قرمز رنگ که در تصویر برالا مشخص شده است میتوانید تاریخچه معاملات خود را برا جزئیات دلخواه فیلتر، و با دقت بیشتر مشاهده فرمائید.
فیلتر کد معاملاتی: با استفاده از این فیلتر، میتوانید مشخص کنید که تاریخچه معاملات بورسی (کد بورسی) شما را نمایش یا تاریخچه معاملات PRXشما را نشان دهد، با کلیک بر روی کد معاملاتی، میتوانید آن را مشخص کنید. کد :PRXکد مخصوص افرادیست که به صورت غیرمستقیم و از طریق یک شرکت سبدگردان وارد بازار بورس میشوند. سازمان بورس برای همه قراردادهای سبدگردانی، یک کد اختصاصی صادر میکند که با حروف PRXآغاز میشود.
با کلیک بر روی علامت مثبت که برا پیکان قرمز رنرگ در تصویر بالا مشخص شده است میتوانید جزئیات نماد معامله شده را با دقت بیشتری مشاهده فرمائید
پرتفوی سپرده گذاری
برا کلیک بر روی گزینه پرتفوی سپردهگذاری، پنجره مربوط به آن باز میشود، پرتفوی سپردهگذاری شامل تمام داراییهای خریداری شده است. باید دقت داشته باشید که در این قسمت تنها داراییهایی نمایش داده میشوند که خرید آنها به صورت کامل انجام شده باشد و علاوه بر آن کارگزار ناظر سهام مربوطه، نیز کارگزاری رابین باشد
داشبورد بازاریاب:
بازاریابی چیست؟
بازاریابی، یک مفهوم نسبتا جدید در روابط اقتصادی در کشورمان است که در سالیان اخیر توانسته است تا جایگاه خود را بعنوان یک رابط اقتصادی در تمام وجوه کسب وکارها، مستحکم کند. این نوع سیستم در کسب و کار کارگزاری مبتنی بر کسب درآمد از معرفی افراد و دریافت کارمزد معاملاتی است. نحوه عملکرد این سیستم بدین شرح است که افراد با استفاده از لینک اختصاصی ثبتنام خود که توسط کراگزاری تعریف میشود، اقدام به ثبتنام مشتریان (ازطریق لینک اختصاصی خود) کرده و از محل کارمزد معاملات افراد ثبتنامی، یک میزان مشخصی را دریافت میکند. شما میتوانید در داشبورد بازاریاب تعداد افراد ثبتنامی خود، میزان کارمزد کل تولید شده (سهم کارمزد کارگزاری) و سهم کارمزد بازاریابی را مشاهده نمایید.
نکته: داشبورد بازاریاب تنها برای افرادی که قرارداد بازاریابی منعقد کردهاند قابل مشاهده است
طرح رویش:
در سامانه معاملاتی رابین، ما قابلیتی را راه اندازی کرده ایم تا به مانده وجوه حساب مشتریان سود تعلق بگیرد، نحوه عملکرد این طرح بدینگونه است که مشتریانی که دارای مانده حساب t0یا t1هستند میتوانند با امضای قرارداد طرح رویش، به کارگزاری رابین وکالت بدهند تا از محل وجوه فوق الذکر در حساب خود، صندوق درآمد ثابت رابین با نرخ سود سالانه % 29.1خریداری کند. علاوه بر این ما به ازای همان میزان وجوه نقد که صندوق خریداری شده است، برای مشتری شارژ روزانه درنظر میگیریم تا اختلالی در روند معاملات سرمایه گذاران پیش نیاید و در پایان روز سامانه به صورت خودکار صندوق رابین خریداری شده را میفروشد و میزان شارژ روزانه در معامله را از حساب مشتری کسر مینماید. دقت فرمایید درصورتی که مشتریان نیازی به استفاده از شارژ روزانه تعلق گرفته، نداشته باشند، صندوق رابین تا زمان فسخ قرارداد در پرتفوی مشتری باقی میماند. برای شرکت و فعالسازی طرح رویش کافیست پس از ورود به سامانه رابین تریدر از قسمت منوی بالا (همانطور که در تصویر نشان داده شده است) روی گزینه طرح رویش کلیک و پس از مطالعه قرارداد، با آن موافقت نمایید
همانطور که در تصویر بالامشاهده میفرمایید قسمت معاملات به 6بخش تقسیم شده که در ادامه، در مورد هرکدام از بخشها، توضیح کامل داده خواهد شد.
1-جستجوی نماد
از این قسمت که با پیکان قرمز نمایش داده شده است، کاربر میتواند نماد موردنظر خود را جستجو کند
1-حالت عمده: در این نوع معامله حجم قابل توجهی از سهام شرکت مورد معامله قرار میگیرد. ویژگی مهم معاملات عمده این است که در آن دامنه نوسان قیمت و محدودیت حجمی اعمال نمیشود. معاملهای در دسته معاملات عمده قرار میگیرد که یکی از شرایط زیر را داشته باشد:
الف) تعداد سهامی که معامله میشود، نسبت به میزان درصد معینی از کل سهام آن شرکت، بیشتر باشد. ب) حجم معاملات آن، در یک مقطع زمانی مشخص، از حجم کل معاملات بازار بیشتر باشد
2-حالت جبرانی: بازار جبرانی، بازاری است که به منظور بستن موقعیتهای لازم برای خروج معاملهگران از وضعیت کال مارجین پس از جلسه معاملاتی عادی برگزار میشود.
زمان شروع بازار جبرانی توسط بورس کالا از طریق سامانه معاملاتی اعلام میشود. این زمان معمولا یک ربع پس از اتمام جلسه معاملاتی عادی است.
3-حالت خرده فروشی: منظور از معاملات خرد، معاملاتی است که من و شما و سایر سهامداران خرد در حجمهای پایین انجام میدهیم. ویژگی اصلی این معاملات این است که تقریبا هر روز (هر روز کاری) در تمام نمادهای بورسی و فرابورسی (اگر نماد بسته نباشد) معاملات خرد داریم که این معاملات را تعداد بسیار زیادی از فعالان بورسی انجام میدهند.
2-نام نماد و معامله
پس از آنکه در قسمت جستجوی نماد، نمادی را جستجو کردیم(به طور نماد شهر در تصویر پایین،) در سمت راست نماد، با کلیک برروی آیکن ساعت میتوانید برای نماد موردنظر، هشدار تعریف کنید. قسمت پایین، قیمت پایانی، مقابل نماد، قیمت لحظهای آن (که در اینجا به طور مثال 2,463ریال میباشد) و در پایین قیمت لحظهای، حجم نماد مشخص است. با کلیک برروی گزینه سه نقطه عمودی که با پیکان قرمز نمایش داده شده است پنجره تنظیمات نماد برای شما باز میشود اگر قصد خرید نمادی را دارید (برای مثال نماد شهر که ما از قبل انتخاب کردهایم،) بر روی گزینه “خرید” و اگر قصد فروش آن را دارید بر روی گزینه “فروش” کلیک کنید تا صفحه معاملاتی آن نماد برای شما باز شود
ابتدا تعداد نماد مورد نظرکه قصد خرید و یا فروش آن را دارید وارد کنید. ▪ سپس قیمت نماد را از بین بازه قیمتی که برای شما مشخص شده است، تعیین کنید.
و در آخر نیز مدت زمان اعتبار سفارش، را تنظیم نمایید.
اعتبار نماد چیست؟ در این قسمت میتوانید، زمانی را تعیین کنید که، سفارش شما به چه مدت باز باشد.
در قسمت سرمایه، برای تعداد نمادی که قصد خرید آن را دارید، سرمایه مورد نیاز را محاسبه و نمایش میدهد، حتی میتوان برای خرید، مبلغ دلخواهی را نیز وارد کرد که سامانه تعداد نماد با مبلغ مورد نظر شما را نمایش میدهد.بعد از پر کردن آیتمهای مورد نیاز میتوانید ثبت سفارش یا پیشنویس سفارش را انجام دهید.
پیشنویس سفارش چیست؟
گاهی ممکن است بخواهید در یک زمان مشخص، تعداد زیادی درخواست خرید یا فروش را در سامانه معاملاتی رابین ارسال کنید. برای مدیریت بهتر سفارشهای خود در سامانه رابین این امکان برای شما مهیاست که هرتعداد سفارشی را که مدنظر دارید، پیشنویس کرده و هرزمان که تمایل به ارسال آنها را دارید، تنها با یک کلیک، در لحظه، همه سفارشات را ارسال کنید. در صورت نیاز نیز میتوانید به صورت کلی این سفارشات را ویرایش کنید.
با زدن گزینه پیشنویس پیام زیر نمایش داده میشود:
برای مشاهده پیشنویسها، ارسال، ویرایش یا حذف آن، روی گزینه سمت چپ صفحه کاربری کلیک کنید که با پیکان قرمز برای شما نمایش داده شده است
با کلیک بر روی اسلایدر که با پیکان قرمز رنگ در صفحه قبل نمایش داده شده است، پنجره مربوط به پیشنویس و سفارشهای جاری شما، نشان داده میشود.همانطور که مشاهده میکنید بهطور مثال نماد شهر در اینجا پیشنویس شده که با استفاده از گزینه تیک سبز میتوانید پیش- نویس را ارسال، کپی، ویرایش یا حذف کنید. از نقطههای رنگی بالا سمت چپ که با کادر قرمز برای شما مشخص شده است میتوانید فیلتری برای نمایش پیشنویسها انتخاب کنید
2-نمایش عمق بازار
با کلیک کردن برروی عمق بازار، تمام سفارشات خرید و فروش موجود در صف، به شما نمایش داده میشود
عمق بازار چیست؟
عمق بازار یکی از رایجترین مفاهیمی است که توسط فعالان در حوزه بازارهای مالی و سرمایه به کار میرود؛ اصطلاحی که به میزان خرید و فروشهای یک بازار اشاره دارد. گاهی اوقات عمق بازار را با علامت اختصاری DOMنمایش میدهند که مخفف عبارت Depth of Marketاست.در مرحله اول، هر چه میزان خرید و فروشها در یک بازار بیشتر باشد، یعنی استقبال سرمایهگذاران از آن بازار بیشتر بوده است. به صورت کلی، عمق بازار یعنی مجموع حجم سفارشها در بازههای نوسانی مشخص شده، که در تمام نمادهای بازار سرمایه ثبت شده است. هرچه حجم سفارشها بیشتر باشد، بازار عمیقتر است. بازارهای عمیق کمتر تحت تاثیر رفتارهای هیجانی قرار میگیرند و میزان نقدشوندگی در آنها بالاتر است. در یک بازار عمیق، معامله یک سهم مشخص در حجم بالا، تاثیر زیادی در قیمت سهم ایجاد نخواهد کرد. این عامل باعث میشود تا تغییر دادن قیمت سهمها توسط سهامداران بزرگ امکانپذیر نباشد
3- نمودار حجم معاملات
در این نمودار نسبت خرید و فروشهای انجام شده توسط حقیقی و حقوقیهای نماد انتخابی نمایش داده میشود .
4-اطلاعات کلیدی
این قسمت اطلاعات نماد مورد نظر شما را نمایش میدهد. وضعیت: مجاز یا غیر مجاز بودن نماد را مشخص میکند.
ارزش معاملات: برا شروع روز معاملاتی این آیتم دچررار تغییر روبرره جلو شده و نمایانگر ارزش ریالی تعداد اوراق سهم معامله شده میباشد.
حجم معاملات: حجم معاملات عبارت است از تعداد معاملات خرید یا فروش که در یک بازه زمانی مشخص (روز معاملاتی) انجام میشود.
تاثیر در شاخص: میزان تاثیر هر نماد در شاخص کل را نشان میدهد.
حجم مبنا: حداقل تعداد برگه سهامی است که بایرد مورد معامله قرار بگیرد تا سرهم در پایان روز معاملاتی، در آن قیمت به ثبت برسد.
ارزش بازار: حاصل ضرب کل تعداد سهام منتشره شرکتها در قیمت پایانی، را ارزش بازار میگویند.
P/E:قیمت لحظه ای نماد تقسیم بر سود تقسیمیEPSشرکت است.
دارایی: نشانه تعداد هر سهم در پوتفوی شما به همراه سود یا زیان آن است که با کلیک بر روی دارایی امکان به فروش رساندن یکجای داراییها در این بخش فراهم شده است.
اولین قیمت: قیمتی است که هر سهم در آغاز زمان معاملات، با آن معاملات خود را آغاز میکند. این قیمت از قیمت پایانی روز قبل، قیمت آخرین معامله و شرایط حاکم بر بازار تاثیر میگیرد.
بازه روز: نمایانگر بیشترین و کمترین قیمتی است که سهم در روز، میتواند معامله شود.
بازه فردا: نمایانگر بیشترین و کمترین قیمتی است که سهم در روز بعد، میتواند معامله شود. آستانه تعداد: نشانگر کمترین و بیشترین تعدادی است که مجاز به ثبت سفارش میباشد.
آخرین معامله: در این آیتم شما میتوانید، زمان آخرین معاملهی صورت گرفته برروی نماد مورد نظرتان (انتخاب شده) را مشاهده نمایید. :EPSبه سودی که توسط شرکت سالانه بین سهام داران تقسیم میشود EPSگفته میشود. P/Eگروه: میانگین P/Eهر گروه یا صنعت میباشد.
حباب: اختلاف بین قیمت آخرین معامله صندوق با NAVابطال آن به دست میآید، که ممکن است مثبت یا منفی باشد، بدین منظور که اگر زیر قیمت NAVآن معامله شود حباب منفی و اگر بالای قیمت NAVآن معامله شود حباب آن صندوق مثبت است. اگر نماد مورد نظر ما از انواع صندوقها باشد:
زمان اعلام: زمان آخرین محاسبهی NAVاست.
ارزش خالص دارایی: همان NAVاست که در TSEنیز قابل مشاهده است. اگر نماد مورد نظر ما از انواع اختیار معامله باشد: تاریخ سررسید: تاریخ سررسید زمانی است که پس از آن دیگر قراردادهای اختیار معامله قابل خرید و فروش نیست. مانده تا سررسید: تاریخی ثابت و مشخص در زمان انتشار قرارداد می باشد که پایان یا روز اعمال قرارداد را تعیین میکند. قیمت اعمال: قیمتی است که در روز راهاندازی نماد قرارداد آپشن تعیین و در مشخصات قرارداد آپشن ذکر میشود. خرید یا فروش دارایی پایه در زمان معینی در آینده بر مبنای این قیمت انجام میگیرد.قیمت دارایی پایه: دارایی که قرارداد اختیار معامله مبتنی بر آن است و حسب مورد میتواند یک ورقه بهادار (سهم، قرارداد آتی، ارز خارجی، واحدهای صندوق ،)ETFیک کالا و یا سبدی از اوراق بهادار باشد. دارایی پایه همچنین میتواند داراییهای مشهود از قبیل خانه، اتومبیل و … نیز باشد.
اندازه قرارداد: تعداد سهم پایه که طبق قرارداد در روز سررسید بین خریدار و فروشنده مبادله میشود. اندازه قرارداد توسط سازمان بورس تعیین میشود و در ابتدای تخصیص در غالب موارد 1000میباشد.
وجه تضمین اولیه: هر معاملهگر برای اخذ یک موقعیت تعهدی فروش، لازم است مبلغی را تحت عنوان وجه تضمین اولیه به حساب در اختیار خود واریز کند. درواقع وجه تضمین اولیه، تنها هنگام اخذ موقعیت فروش کاربرد دارد.
ارزش ذاتی: طبق تعریف ارزش ذاتی یک قرارداد، ارزش اقتصادی حال حاضر قرارداد است. ارزشی که اگر امروز موعد سررسید قرارداد باشد، با توجه به قیمت دارایی پایه، آن قرارداد داراست.
ارزش زمانی: واقعیت این است که قیمت آپشنها معمولا همیشه متفاوت از ارزش ذاتی خالص آنها است و این واقعیت در تابلوی معاملات هم پیداست. در واقع ارزش زمانی، از تقاوت قیمت تابلو با ارزش ذاتی به دست میآید.
5-وضعیت مالی: ضعیت مالی Moneynessرابطهایست که بین قیمت اعمال قرارداد و قیمت دارایی پایه برقرار است. این رابطه میتواند سه وضعیت بیتفاوت، در زیان و یا در سود داشته باشد
6-گزارش بازده سهم
«بازده» به معنای مجموعه مزایایی است که در طول یک دوره به سهم تعلق میگیرد که این دوره متناسب با افق زمانی سرمایهگذاری فرد میتواند از روزانه، هفتگی، ماهانه تا سالانه یا هر دوره زمانی دیگری تغییر کند. بازده را میتوان پاداشی تعریف کرد که سرمایهگذار به ازای سرمایهگذاری خود در یک دوره زمانی به دست میآورد. بازده ممکن است «بازده واقعی» یا «بازده مورد انتظار» باشد.
مجموع منافعی که یک سرمایهگذار ممکن است در یک سرمایهگذاری در سهام کسب کند، عبارتند : 1-افزایش قیمت سهام
2-سود نقدی که در مجمع عمومی سالیانه نصیب سرمایه گذار میشود
ارزش کل پرتفوی
همانطور که مشاهده میکنید این پنجره ارزش کل پرتفوی و همچنین ارزش تضمینی شما سپس در گزینه آخر نیز مقدار سود یا زیان شما از معاملات، نمایان میشود.
ارزش تضمینی چیست؟
ارزش تضمین نماد نشان میدهد که پرتفوی شما تا چه میزان میتواند اعتبار دریافت کند. به ارزش تضمین سهام، وجه تضمین نیز میگویند. یعنی اگر شما نتوانید اعتبار را با کارگزاری در موعد مقرر تسویه کنید، سهام شما به عنوان تضمین در اختیار کارگزاری قرار میگیرد تا به میزان لازم به فروش برسد
چارت پیشرفته:این بخش چارت نماد مورد نظر شما را به صورت پنجره کوچک در صفحه کاربری شما نمایش میدهد