1. صفحه اصلی
  2. /
  3. تحلیل ها
  4. /
  5. بازارها
  6. /
  7. بورس
  8. /
  9. تحلیل بنیادی فزر 1403/06/18

تحلیل بنیادی فزر 1403/06/18

شرکت پویا زرکان آق دره، در استان آذربایجان غربی واقع شده است و با استخراج و خالص سازی سنگ طلا، اقدام به تولید شمش طلا می نماید.

طلا اصلی ترین تولید این شرکت است ولی محصولاتی از جمله نقره ، جیوه و روی هم در شرکت تولید میشود که از محصولات فرعی شرکت میباشد و ارزش ریالی قابل توجهی ندارند.

اخیرا شرکت به احداث یک معدن سنگ تراورتن نیز اقدام کرده است که این معدن نیز نسبت به تولید اصلی شرکت( شمش طلا) تولید خاصی به حساب نمی آید.

در مجمع سالانه منتهی به سال 1402 در باره معدن تراورتن، اعلام شد در سال 1403، این معدن به تولید خواهد رسید.

ظرفیت اسمی استخراج طلای فعلی شرکت فزر 750 کیلوگرم شمش 24 عیار در سال میباشد.

لیست معادن شرکت بر اساس پروانه بهره برداری

در مجمع سالانه منتهی به سال 1402 در باره معدن تراورتن، اعلام شد در سال 1403، این معدن به تولید خواهد رسید.

راجع به معادن استخراج طلای شرکت باید دقت داشته باشیم، معدن فعلی شرکت در حال افت کیفیت سریع میباشد و خلوص این معدن نسبت به عموم معادن موجود در کشور کمتر شده است. به همین دلیل شرکت اقدام به گمانه زنی های قابل توجه در معدنی در نزدیکی شرکت به نام معدن آرپاچای نموده است و احتمالا تا یک سال اینده معدن اصلی شرکت به منطقه جدی که عیار سنگ قابل قبولی نیز دارد انتقال پیدا کند.

ظرفیت اسمی استخراج طلای فعلی شرکت فزر 700کیلوگرم شمش 24 عیار در سال میباشد.

لیست ظرفیت تولید فزر بر اساس پروانه بهره برداری

همچنین طبق جدول زیر، فزر به عنوان هفتمین تولید کننده بزرگ طلا در ایران میباشد.

تحلیل شرکت

سهامداران:

بجز شرکت رادیس، تمام سهامداران درصدی شرکت فزر، از شرکت های زیر مجموعه خانواده احمدی نیری میباشند. مدیریت کارخانه نیز با این خانواده است. دقت کنیم که طبق اعلام آقای احمدی نیری در مجمع سال 1401 شرکت، این خانواده قصد تامین مالی از طریق فروش سهام فزر و تزریق این مبلغ به یک پروژه دیگر خود را دارند. فروش های روزانه حقوقی ها در این شرکت نیز به همین دلیل میباشد.

همچنین بازارگردان این شرکت فقط در قسمت فروش ظاهر میشود و هم راستا با اهداف اصلی سهامدار عمده، اقدام به فروش سهام در بازار خرده فروشی یا عمده فروشی مینماید.

سود آوری شرکت:

میزان تولید شش ماهه شرکت فزر مطابق جدول زیر میباشد. دلیل فروش صادراتی شرکت نیز امور مالیاتی میباشد.

در صورتی که شرکت طلای خود را در بازار داخلی بفروشد، باید مالیات بر سود خود را پرداخت نماید ولی واردات طلا معاف از مالیات است. به همین دلیل شرکت اقدام به صادرات طلای خود به صورت النگوی ساخته شده مینماید و از کشور مقصد، شمش طلا وارد میکند.

تنها نکته منفی این ترفند، فروش شمش طلای وارداتی با نرخ دلار نیما میباشد، که با توجه به تفاوت قیمت زیاد دلار نیما و دلار آزاد، تاثیر بسزایی در سود آوری شرکت دارد.

نکته مهم در سود آوری شرکت:

فروش اصلی شرکت را باید با دلار نیما در نظر بگیریم و این مورد که سهام فزر با دلار بازار آزاد رشد و افت میکند، از اشتباه معامله گران روی این نماد میباشد.

طبق سنوات قبل فزر توانایی فروش بین 700-750 کیلیوگرم شمش 24 عیار را در طول یکسال دارد. میانگین فروش فزر در شش ماهه ابتدای امسال با قیمت دلار 39.700 تومان انجام شده است.

با توجه به واردات مجدد شمش و فروش این محصول، میتوان میانگین فروش شرکت برای شش ماهه اول امسال را با دلار 45 هزار تومانی در نظر بگیریم.

تحلیل نهایی شرکت:

با دلار نیمای فعلی 45 هزار تومانی، و روند فروش شرکت، میتوان میانگین فروش شرکت را با دلار 47.500 برای کل سال در نظر گرفت. و با فروش 700-750 کیلوگرمی برای شرکت در طول سال میتوان برآورد فروش 2.6 همت تا 2.8 همت را داشت. با توجه به حاشیه سود شرکت میتوان برآود سود 2 همت حداقل و 2.3 همت حداکثر را برای شرکت داشت.

نتیجه گیری:

اگر دلار نیمایی رشد قیمت داشته باشد، شرکت مجبور به فعالیت بیشتر در بازار داخلی میشود و امور مالیاتی گریبان گیر شرکت خواهد شد. از طرفی اگر دلار نیما ثابت بماند فروش شرکت با نرخی کمتر از بازار اتفاق می افتد.

در نتیجه از رشد دلار نیما انتظار خاصی برای رشد مارکت شرکت نباید داشت.

مارکت شرکت 17 همت میباشد و P/E شرکت در وضعیت مطلوب حدود 7.3 میباشد که عدد مطلوبی به نظر نمیرسد.

اما در صورتی که قیمت انس طلا رشد قابل توجه داشته باشد یا دلار نیما و دلار آزاد همزمان رشد بالایی را تجربه کنند، تاثیر بسزایی در سهم میگذارند.

توجه داشته باشیم، فزر در اکثر مجامع خود، سود حد اکثری و بین 10-12 درصد مارکت شرکت تقسیم میکند.

آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *